Thuiswerken werkt wel!

Premier Rutte: “Het is nog niet voorbij. We moeten nog vaker thuiswerken.”

Sinds maart 2020 heeft thuiswerken een enorme vlucht genomen, door de impact van corona-pandemie. En we zijn er volgens Rutte nog niet vanaf. Door de opgelegde regels moest de overgang naar thuiswerk plotseling en in veel gevallen zonder goede voorbereiding gemaakt worden. Een ergonomisch ingerichte thuiswerkplek werd niet altijd direct meegeleverd.

Huisartsen en fysiotherapeuten constateren een toename van klachten aan het bewegingsapparaat die in verband kunnen worden gebracht met het thuiswerken. Ook wordt er een toename van psychische klachten geconstateerd doordat werk en privé meer door elkaar zijn gaan lopen.

Met bovenstaande feiten is het risico op uitval van thuiswerkende werknemers aanwezig en dat wil je als werkgever natuurlijk niet.
Als thuiswerken de norm is en blijft, dan is een ergonomisch ingerichte werkplek noodzakelijk. De basis voor duurzame inzetbaarheid.

 

Thuiswerken werkt wel!

Denk je er als werkgever over om je medewerkers standaard (deels) te laten thuiswerken? Voor veel bedrijven is dit een grote stap. Toch heeft thuiswerken veel voordelen, mits je het in goede banen leidt.

Hoe zorg je ervoor dat je werknemers ook thuis vitaal, productief en betrokken blijven? Het antwoord vind je niet bij andere bedrijven en ook niet op Google; dat vind je bij je eigen medewerkers, het hart van je organisatie!

Hoe het nu met hen gaat, is bepalend voor de toekomst van jouw bedrijf. Want de impact van thuiswerken, onzekerheid, sociale afstand, te weinig werk of juist stress is aanwezig.

 

PraKtima helpt!

Natuurlijk houd je contact met je medewerkers; telefonisch, whatsappgroepjes, mail en online vergaderen. We kennen ze allemaal. Maar écht contact?

PraKtima heeft een oplossing. Wij leggen een kort bezoek af bij de medewerker thuis. Natuurlijk op afspraak en geheel corona-proof. Niet alleen voor de gezelligheid, maar om samen met de medewerker te kijken hoe zijn/haar werkplek is ingericht. Vaak is dit, indien nodig, direct bij te sturen. Denk bijvoorbeeld aan het instellen van de bureaustoel.

Na ieder bezoek maken we een kort, overzichtelijk rapport met “tips & tricks”. Prettig voor de medewerker maar zeker ook voor jou als werkgever om op deze wijze invulling te kunnen geven aan deze nieuwe manier van werken.

Extra voordeel met het bezoek van onze arbeidshygiënist is dat je voldoet aan je toezichthoudende taak en dat de RI&E aangevuld wordt met het Arbo-onderdeel “thuis werken”.

Vragen of direct een offerte aanvragen? Neem contact op met 1 van onze arbeidshygiënisten:

Edith Willems
Arbeidshygiënist
06-27282952
edith.willems@praktima.nl

Theo Knapen
Arbeidshygiënist i.o.
06-31043131
theo.knapen@praktima.nl