Opslag van gevaarlijke stoffen

Ieder bedrijf beschikt over gevaarlijke stoffen. Het maakt niet uit of het nu gaat om stoffen die gebruikt worden in het productieproces, handelsvoorraad of schoonmaakmiddelen. Elke gevaarlijke stof verdient de aandacht. Wat zijn de stofeigenschappen? Hoe kan ik mezelf beschermen tegen de negatieve invloeden die de stof heeft op mijn gezondheid?

Ook de opslag van gevaarlijke stoffen is in de bedrijfsvoering geen alledaagse kost. De regelgeving zit ingewikkeld in elkaar waardoor het vinden van de juiste oplossing niet eenvoudig is. Hoe moeten gevaarlijke stoffen op een juiste manier opgeslagen worden? Welke eisen zijn van toepassing op mijn bedrijf? Ongetwijfeld zijn dit vragen waar u ook mee geconfronteerd wordt.

Uw veiligheid eerst!
Veiligheid: een veelgebruikt woord. Je veilig voelen, veilig oversteken, veilig werken, wonen in een veilige samenleving. En wel in een snelle dynamische samenleving. Een samenleving waar heel veel, heel snel verandert. En dat moet veilig. Dit is natuurlijk ook van toepassing op het vervoer, de behandeling en de op- en overslag van gevaarlijke stoffen.

Als ondernemer of manager wilt u niets liever dan de veiligheid op de werkvloer waarborgen. Logisch. Het is dan ook de moeite waard om de risico’s van de gevaarlijke stoffen in uw organisatie in kaart te brengen. Hiermee voldoet u aan uw zorgplicht.

PraKtima neemt u deze zorg graag uit handen en adviseert u op maat. Als veiligheidsadviseur gevaarlijke stoffen kunnen wij u met raad en daad bijstaan en voor u de wettelijk voorgeschreven taken invullen met betrekking tot opslag van – en werken met gevaarlijke stoffen.

PraKtima beoordeelt uw werkmethodes en geeft adviezen indien deze niet overeenkomt met de voorgeschreven werkwijze. Zo heeft u uw veiligheidssysteem altijd op orde en een solide basis om uw onderneming veilig te laten floreren.

Aan de hand van de audit wordt door ons het verslag opgemaakt. Ook de wijzigingen in de regelgeving worden door ons in dit verslag aan u gecommuniceerd. Indien u dit wenst kunnen wij u tevens bijstaan bij het opmaken van ongevallen en /of incidentenrapporten en het bedrijf vertegenwoordigen bij inspecties.

Bel of mail ons gerust. Wij staan voor u klaar!