Kom maar op met die voordelen

3 voordelen van een KAM-adviseur

Wij ontzorgen. Dát is wat we doen. En wel bij het uitvoeren van Kwaliteit, Arbo, Veiligheid & Milieu taken. Maar ja, het woord ontzorgen zegt niet zoveel. Dat zegt iedereen vandaag de dag. Als KAMeraad help ik je bij álles op het gebied van risico-inventarisatie, arbo en veiligheid. En tussen de regels door ben ik óók jouw steuntje in de rug en de schouder om op te huilen. Maar dat is niet alles, ik geef hieronder nog drie concrete voordelen van een KAM-adviseur.

 

1. Jouw helpende hand bij tijdelijke detachering

Wij helpen bedrijven met tijdelijke detachering. Bijvoorbeeld wanneer een medewerker tijdelijk uitgeschakeld is, een vacature nog niet is vervuld of als er een bijzonder project start. In zo’n situatie geven we op een enthousiaste, praktische, snelle én flexibele manier invulling aan tijdelijke functies.

 

2. We hebben specialistische kennis om jou te ondersteunen

In ons team zitten verschillende professionals met specialistische kennis op het gebied van Arbo, Veiligheid & Milieu. We denken met je mee en kijken waar en hoe we jou zo goed mogelijk kunnen ontlasten. Altijd zodat jij goed en praktisch geholpen wordt. Daar zetten we onze communicatieve vaardigheden en ons vermogen om creatieve oplossingen te bedenken voor in. En natuurlijk heeft iedereen zijn eigen specialistische kennis of beleidsmatige beheersing van het onderwerp óf juist meer ervaring met interne of externe audits en vergunningverlening. Kortom, er is altijd wel iemand die jou kan helpen.

 

3. Jouw veiligheid staat hoog in het vaandel

Voor onze klanten is veiligheid heel belangrijk. Zij moeten erop kunnen vertrouwen dat veiligheid voorop staat tijdens de inrichting van een project. Of het nu om bezoekers, contractanten of medewerkers gaat, die veiligheid moet er zijn.

Veiligheid is een specialisme. Een vak dat gaat over onwaarschijnlijke ongevalsscenario’s die een heel groot effect op een project of een bedrijf kunnen hebben. En op alle mensenlevens die daarbij betrokken zijn. Coördinatie is dus belangrijk bij een omvangrijk project. Om de veiligheid in een project structureel hoog te houden, is het noodzakelijk dat alle medewerkers hun verantwoordelijkheid nemen bij het voorkomen en oplossen van onveilige situaties.

Soms vraagt zo’n project om een technische benadering en moeten er audits, risico-inventarisaties en werkplekinspecties gedaan worden. En van daaruit nemen we allerlei maatregelen en zetten we hulpmiddelen in. Op een ander moment voeren we een gesprek met medewerkers en vragen ze een jip-en-janneke-uitleg. In zo’n situatie is een menselijke benadering heel belangrijk. Veilig werken gaat namelijk ook heel veel over bewustzijn en gedrag. Met al onze kennis en ervaring kunnen wij goed inspelen op elke situatie.

 

De juiste kennis en vaardigheden op het juiste moment en voor de juiste vraag

Juist, dat ben ik! Ik ben jouw KAMeraad met een breed pallet aan ervaring en kennis. Een veiligheidscoördinator die binnen de opbouwfase van een project de veiligheid waarborgt. Met de juiste kennis en vaardigheden op het juiste moment en voor de juiste vraag.

Even een voorbeeld: voor een project was één van de prioriteiten het controleren van de werkvergunningen van alle contractanten uit verschillende landen – Polen, Oekraïne, Frankrijk, België en Duitsland. Daarnaast heb ik een Plan van Aanpak opgesteld, hierin had ik de gevaren geïnventariseerd en de oplossingen uitgewerkt. Voor elk mogelijk ongevalsscenario is een oplossing. Om de veiligheidscultuur van het project structureel hoog te houden, is het ook verplicht om iedere werknemer een veiligheidsinstructie te geven. Dat doe ik natuurlijk ook! Om het einddoel van Kwaliteit, Arbo, Veiligheid & Milieu te bereiken, heb ik ook de werkplekinspecties en interne audits uitgevoerd en opgevolgd. Als er behoefte was aan meer expertise op andere gebieden, dan waren er altijd andere collega’s beschikbaar. En, het einddoel is hiermee uiteindelijk bereikt: 0 ongevallen! Dat is toch super?

 

Kom niet voor verrassingen te staan

Er komt heel wat kijken bij Kwaliteit, Arbo, Veiligheid & Milieu. Maar daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres. PraKtima helpt je, van inventarisatie tot uitvoering!

Wil je een keer sparren over veiligheid met KAMeraad Marcellino?

Ja, dat wil ik!