ISO 22000 maakt het aantoonbaar

NEN-EN-ISO 22000:2018

De algemeen erkende norm voor voedselveiligheidsmanagementsystemen. Een hele mond vol.

De norm dient als leidraad om vast te kunnen stellen of de organisatie voldoet aan de eisen gesteld in de norm op het gebied van voedselveiligheid. En dat is de laatste jaren wel een hot item geworden. De ISO 22000 norm geldt echt niet alleen voor bedrijven die voedsel produceren, je ziet dat steeds meer leveranciers aan de foodindustrie moeten of willen voldoen aan die norm. Een positieve ontwikkeling, want dat biedt de producent al zekerheid over de grondstoffen, c.q. materialen/ middelen die hij gebruikt in zijn eigen proces.

Als je als organisatie al voldoet aan de ISO 9001 norm is een aanvulling met de voedselveiligheidsnorm een goede combinatie. En sinds de aanpassing van de ISO 22000 aan de nieuwe ISO 9001 indeling ook een stuk eenvoudiger. De normen sluiten goed op elkaar aan, wat de implementatie vereenvoudigt. En sinds juli van dit jaar is de ISO 22000 norm ook in het Nederlands verkrijgbaar. Dat maakt het handiger om ook de finesses in de norm beter te doorgronden.

Dus, wil je als leverancier aan de foodindustrie of als producent van levensmiddelen een extra stap maken in de beheersing van je kwaliteit, dan is de invoering van de ISO 22000 een mooie zet. Het geeft je praktische handvatten en structuur in je beheersing van je kwaliteitssysteem. Dat is uiteindelijk toch het streven van iedere producent; een goed functionerend en beheerst proces!

Bel of mail ons gerust. Wij staan voor je klaar!

info@praktima.nl