Kom naar onze veiligheidskundige inloopdag

PraKtima maakt werk van (arbeids)veiligheid

Met de nieuw geopende vestiging in Doetinchem breidt PraKtima haar dienstenpakket uit naar de Achterhoek. Sinds januari 2019 kunnen ondernemers uit de Achterhoek met hun vragen over arbeidsveiligheid terecht op de veiligheidskundige inloopdag. Op onze prachtige locatie De Steck in Doetinchem, ontvangt een veiligheidskundige van PraKtima elke maandag ondernemers met praktijkvragen over veiligheid.

Waarvoor kun je inlopen?

Theo Knapen (veiligheidskundige) vertelt: “Ondernemers zijn druk. Naast het leiden van hun onderneming blijkt dat er altijd zaken zijn die, volgens de wet, geregeld moeten zijn maar in de praktijk niet altijd de aandacht krijgen die nodig is. Denk hierbij aan de voorwaarden die de Arbowet stelt aan “het laten verrichten van arbeid”. Over het algemeen heeft de MKB ondernemer haar zaken goed geregeld. De praktijksituaties waar ik als veiligheidskundige tegen aan loop betreffen meestal de aantoonbaarheid van de zorgplicht (zoals de Arbowet dit omschrijft).”

  • Voldoen mijn machines aan relevante wet- en regelgeving? Kun je er veilig mee werken?
  • Hoe moet ik omgaan met blootstelling aan gevaarlijke stoffen?
  • Wat moet ik weten over fysieke belasting?

Er zijn legio Arbo-aspecten die ondergesneeuwd lijken te raken in de bedrijfsvoering.

Wat doet PraKtima?

PraKtima ontzorgt. Met acht businesspartners heeft Praktima ruime kennis in huis om de Achterhoekse ondernemer bij te staan in alle aspecten die te maken hebben met aantoonbaarheid. Of het nu gaat om een certificeringstraject (denk bijvoorbeeld aan ISO 9001, ISO 14001 of VCA) of voldoen aan wet- en regelgeving, PraKtima is, met 16 jaar ervaring, een vertrouwde partner.

Het geeft de ondernemer de ruimte om te doen waar ze goed in is: Ondernemen!

Kom dus naar De StecK in Doetinchem en leg uw Arbo-vragen geheel vrijblijvend voor aan PraKtima.

Veiligheidskundige inloopdag, waar en wanneer?

Iedere maandag van 09.00 – 15.00 uur*
De Steck
Raadhuisstraat 25
7001 EX Doetinchem

Heeft u vragen? Bel gerust.
06-31043131

* de veiligheidskundige inloopdag staat voorlopig gepland t/m 6 april 2019